ABT Bolagen rekryterar ny VD

12 Dec 2018

Öppettider för anläggningar över jul & nyår

Under vecka 52 kommer samtliga av våra anläggningar att vara stängda förutom Ekobacken som har öppet torsdag 27/12 och fredag 28/12. ÖGAB, Ullna, Norrsätra, Kungsängen, Akalla samt Hjulsta har stängt vecka 52. Under vecka 1 kommer ÖGAB, Kungsängen, Akalla och Hjulsta ha helt stängt. Ullna, Norrsätra och Ekobacken kommer att ha öppet onsdag 2/1, torsdag […]

Läs mer
11 Dec 2018

ABT bjuder in till julbord!

Förra veckan bjöd vi in våra chaufförer, maskinförare och bil -och maskinägare till julbord. Under två kvällar hade vi öppet hus där det bjöds på julmat och aktiviteter. Bland annat anordnade vi ett ABT-Quiz med chans att vinna en fin julkorg. De lyckliga vinnarna som hade alla rätt i quizet blev Fotios och Tobbe – […]

Läs mer
6 Nov 2018

ABT Bolagen antar transportutmaningen!

Med målet att ha fossilfria inrikes transporter senast 2024 antar ABT Bolagen nu Fossilfritt Sveriges transportutmaning. 150 företag, kommuner och organisationer har antagit utmaningen hittills för att visa att omställningen av transportsektorn är på gång.

Läs mer
9 Okt 2018

ABT på hållbarhetsutbildning i Västerås

Hela ABT Bolagen med anställda tjänstemän fick äran att under två dagar förkovra sig i begreppet hållbarhet. Vad är hållbarhet? Hur arbetar vi idag och hur vi vill arbeta imorgon? Vad händer internationellt och vilka trender ser vi i samhället?

Läs mer
9 Jul 2018

ABT Bolagen rekryterar ny VD

ABT Bolagen rekryterar ny VD, samt förstärker på flertalet nyckelpositioner ABT har rekryterat ny VD. Peter Andersson, 54 år, som börjar på bolaget i augusti och tillträder tjänsten som VD vid årsskiftet.

Läs mer
26 Jun 2018

ABTs Hållbarhetsredovisning 2017

ABT-koncernen kan för första gången någonsin stolt presentera en hållbarhetsredovisning. I redovisningen presenterar vi hur koncernen arbetar med sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter,

Läs mer
25 Jun 2018

ABT på DIF Fotboll Nätverksgolf

Förra veckan anordnade Djurgårdens IF Fotboll en nätverksträff på Arlandastad Golfklubb där ABT fanns på plats. Traditionsenligt fick de spelande slå ut ifrån en av våra lastbilar. Vädret bjöd på strålande

Läs mer
Se tidigare inlägg

ABT Bolagen rekryterar ny VD

ABT Bolagen rekryterar ny VD, samt förstärker på flertalet nyckelpositioner

ABT har rekryterat ny VD. Peter Andersson, 54 år, som börjar på bolaget i augusti och tillträder tjänsten som VD vid årsskiftet. Peter som är civilingenjör från KTH kommer närmast från en befattning som VD för Bäckströms Anläggning. Han har en bred erfarenhet från bygg – och fastighetsbranschen med ledande befattningar inom bland annat Skanska och NCC.

”Jag ser fram emot att tillsammans med våra kunniga och engagerade medarbetare och kunder fortsätta utveckla ABT med unika och hållbara helhetslösningar i bygg- och anläggningsbranschen.”

I samband med VD-bytet övergår Mikael Graffman till en roll som arbetande styrelseordförande.

”Jag är stolt över att Peter valt att leda bolaget in i nästa fas. Vi har ambitionen att vara det miljövänliga alternativet inom våra affärssegment och jag är övertygad att Peter kommer bidra att stärka vår position på marknaden.”

ABT har förstärkt organisationen med flera nya medarbetare på nyckelpositioner

Inom affärsområde återvinning och material har vi rekryterat en ny affärsområdeschef. Jonas Alterteg 33 år, tillträder tjänsten 6e augusti. Jonas har bred erfarenhet från branschen och kommer närmast från en tjänst som arbetschef inom JM Entreprenad. Inom samma affärsområde har vi rekryterat Åsa Sjöstrand, 42 år, till rollen som projektchef. Åsa kommer närmast från rollen som produktionschef inom Skanska och har mångårig erfarenhet från branschen. Åsa tillträder tjänsten 1 september.

Affärsområde entreprenad har rekryterat Tony Gyllby, 35 år, som projektchef. Tony kommer närmast från en tjänst som platschef på NCC Construction.